De Techniekfabriek is een broedplaats voor innovaties, een plek waar bedrijven nieuwe technologieën demonstreren aan scholieren en studenten en het grote publiek. Waar je kennis kunt maken met huidige en toekomstige technieken, toepassingen en beroepen. 

Waarom?

Bedrijven in Zutphen hebben grote behoefte aan voldoende opgeleid personeel voor uiteenlopende technische beroepen. Deze bedrijven vragen om een betere aansluiting van het onderwijs op de praktijk. Door de oprichting van de Techniekfabriek wordt meer technisch personeel opgeleid in Zutphen, niet alleen voor de knelpunten van nu, maar ook voor de toekomst.

Hoe?

De intensieve samenwerking tussen bedrijven en het onderwijs – de Techniekfabriek is onder meer de thuisbasis van de Techniek voor Primair Onderwijs, Praktijkonderwijs Zutphen, vmbo Kompaan College en mbo Aventus – zorgt voor de borging van actuele kennis en smeedt een nieuwe generatie professionals die klaarstaat om invulling te geven aan de banen van vandaag én morgen.

Wat?

De Techniekfabriek is een plek voor Leven Lang Ontwikkelen. Zo zitten doorlopende leerlijnen (beroepsonderwijs) en praktijkonderwijs onder één dak, maar kunnen er ook bij-, nascholingen en technische bedrijfsopleidingen worden gevolgd. Ondernemers en onderwijs ontwikkelen deze leerlijnen en opleidingen samen. We kunnen jongeren in Zutphen straks een breed scala aan opleidingen bieden, zodat ze in de stad kunnen blijven leren. De Techniekfabriek versterkt hiermee het vestigingsklimaat voor technische bedrijven in Zutphen.

Ons team

Heb jij een uitdaging voor ons? Wij staan voor je klaar. Aarzel niet om contact op te nemen.

Alda Kroneman – programmadirecteur
alda.kroneman@techniekfabriekzutphen.nl / 06 51 28 06 28

Michael de Kort – directeur MBO Aventus

Roos Willemsen – directeur VMBO, Kompaan College

Annemarie Molleman – directeur Praktijkonderwijs Zutphen

Jan Duits – directeur bedrijfsleven, initiatiefnemer

Gerrit Kamphuis – directeur bedrijfsleven, initiatiefnemer

Florianne van Hasselt – communicatie
contact@techniekfabriekzutphen.nl 

Partners van de Techniekfabriek Zutphen